Een accident is snel gebeurd

by

Ik had een afspraak bij de kapper om mijn haar te knippen. De kapper is niet zo heel ver, en mijn haar moest geknipt worden dus ik deed mijn fietshelm niet aan. Ja, je raadt het al ik viel met mijn fiets, maar daar kom ik straks aan toe. 

Het regende licht die dag en was met momenten droog. Ik ging zo blij zijn dat er een stuk van mijn haar was, voor de trouw had ik het namelijk laten groeien. Maar ik had in de morgen veel tijd nodig om het te drogen of te kammen. Mijn kapper knipte mijn haar en ik maakte mijn afspraken voor in de toekomst, eentje voor Jaimie vlak voor school terug start en nog eentje voor mezelf om mijn haar bij te kleuren. Ik nam nog een foto van mijn haar en stuurde die naar Sander, want die wou het zien. Daarna vertrok ik met de fiets.

Ik besloot de grote weg niet te nemen maar de binnenweg. De binnenweg bestaat uit kasseistenen, en die zijn glad als het wat nat ligt. Ik fietste en voelde mijn voorwiel slippen en voor ik het wist lag ik op de grond. Gelukkig reed er een auto achter mij die het had zien gebeuren en die de ambulance had gebeld en Sander opbelde. Ik moet eerlijk zeggen, vanaf het moment dat ik viel tot ik weer helemaal bij bewustzijn was in de ambulance, herinner ik me echt niet veel meer. Ik weet dat ik Sander aan de telefoon nog had gesproken, maar daarna is alles in een waas gebeurd en heb ik het niet beseft. Toen ik besefte dat ik in de ambulance lag, vroeg ik de ambulancier waar ik was en waar we heen gingen. We gingen richting UZ Gent, de ambulancier maakte de ganse rit wel flauwe grapjes om te zien of ik bij bewustzijn bleef. 

éénmaal in het UZ aangekomen, vroeg ik of Sander gecontacteerd was en of hij er aan kwam. Ik wist dat ik wonde op mijn hoofd had, maar wist niet hoe erg het was. Ik had voor de rest wat schaafwonden hier en daar en dat was het. Achteraf ook nog een gala aan blauwe plekken op mijn knie en heup. Mijn voorhoofd werd gehecht, een zes hechtingen werd me verteld. Daarna moest ik nog drie uur op observatie om te zien of er geen complicaties meer bijkwamen. Gelukkig waren die er niet en mocht ik naar huis. Mijn haar voor de moeite was wel om zeep.. 

De wonde moet elke dag ontsmet worden en een nieuw verbandje op, maar gelukkig doet Sander dat. 

Naast de hoofdwonde en een lichte hersenschudding had ik gelukkig niets, op de scan was niets te zien. De dag nadien kwam mijn oog ook blauw te staan.. 

In het vervolg zal ik mijn helm ook maar aandoen als ik naar de kapper ga. Typisch dat je natuurlijk juist valt als je die ene keer je helm niet draagt natuurlijk.. 

Comments