Eerste week school

by

De eerste week school zit er alweer op. Eigenlijk echt wel een opluchting dat het terug school is. Terug een eerste schooldag voor Jaimie, maar ook voor mij dit jaar. Als je mijn vorige blogs las kon je lezen dat ik bij Jaimie op school startte. En ik heb het mij nog geen moment beklaagd dat ik dit aanbod aanvaard heb. 

Voor Jaimie was het in het begin wat onwennig, want de kindjes zeggen juf Shana, en hij zei telkens: 'nee nee, dat is mama', maar hij had snel door dat ik voor de andere kindjes een juf was. Soms zeggen ze mama van Jaimie, maar dan corrigeert Jaimie snel: 'nee dat is juf Shana.' 

Wat mij enorm verbaasde aan Jaimie was hoe snel hij dingen opneemt en hoe goed hij eigenlijk wel luistert op school. Thuis is dat soms een ander verhaal. 

In het begin was het voor de allerkleinsten ook wat onwennig, want ze kenden mij ook niet en verstonden niet goed dat meester D weg was. Maar dit kwam in orde, dat is het voordeel dat kinderen zich nog snel aanpassen aan de situatie. 

De speelplaats op school is deze vakantie ook helemaal vernieuwd en afgewerkt. Er is nu veel meer speelruimte en veel meer voor de kinderen om te doen. Zo is er nu een wilgentunnel, stukken boomstronken, een doorlooppodium. 

Jaimie vond de eerste schoolweek alvast tof en is grote fan van zijn nieuwe juf. 

Op naar de volgende weken!

Comments