Huwelijk vs corona 

by

We hadden alles tot in de puntjes voorbereid, waren blij dat alles dichterbij kwam. Natuurlijk stak corona daar een stokje tussen.. Trouwen zouden we sowieso doen op 12 juni, daar bestond geen twijfel over, maar het feest dat was toch wat anders. We zagen al onze plannen eigenlijk in duigen vallen. We hebben heel lang getwijfeld maar uiteindelijk ons feest verzet naar 21 augustus. In de hoop dat er versoepelingen zouden komen op de veiligheidsraad van 8 juni. Helaas, was dit niet zo. We contacteerden de feestzaal waar ze ons het volgende meedeelden: 

'Hallo

Inderdaad we mogen 1 juli terug starten maar jammer genoeg met heel wat maatregelen:

  • Max. 50 personen
  • Max. 10 personen per tafel uit zelfde bubbel
  • Iedereen moet ook aan eigen tafel blijven zitten, mag vb. geen praatje doen met gasten aan andere tafel
  • Gasten mogen ook niet buiten gaan om te roken en daar dan samen staan
  • Geen staande receptie / walking diner
  • Geen buffetten / barbecue….  alles dient bediend te worden door de kelners aan gasten die aan een tafel zitten.
  • Geen dansfeest
  • Einduur 01.00 uur

’t is een hele boterham hé.

De laatste week van augustus zullen ze dan bekijken of er ev. versoepeling op deze maatregel kan komen vanaf september. Wij laten u zelf vrij in uw beslissing.

Er zijn bruidsparen die de dag die genoteerd stond wel huwen en dan in beperkte kring iets komen eten en dan hun feest naar volgend jaar hebben verzet.

Andere bruidsparen hebben hun feest volledig verzet van datum.'

 

Voor ons was de beslissing dan snel gemaakt, dit was geen feest voor ons! Onder een feest verstaan wij, dansen, met iedereen een babbeltje slaan, met deze maatregelen zou dit er niet inzitten. We vroegen dan aan de feestzaal opnieuw een nieuwe datum aan. We vroegen een datum voor juni/juli volgend jaar. We kregen drie beschikbare data voorgeschoteld. We kozen ervoor om ons feest op 4 juni 2021 te laten doorgaan. 

Aan de ene kant wel een opluchting, want dan hopen we dat we zeker zullen mogen feesten en dat we echt van ons feest zullen kunnen genieten! Ook de onzekerheid of augustus versoepelingen zou hebben of niet, was onduidelijk dus daar hoefden we ook niet meer aan te denken. 

Nu was het dus plannen voor het wettelijk huwelijk, alhoewel er niet te veel te plannen viel, want een receptie achteraf is ook niet toegestaan. Sommige beslissingen van de veiligheidsraad kan je gewoon NIET snappen. Je mag 30 mensen uitnodigen op de gemeente maar geen receptie, doet er niet toe of die mensen van ver komen of niet... 

Wij besloten, de mensen die aanwezig waren toch uit te nodigen in onze tuin voor een kleine drink, de meesten zouden toch familie zijn, wat volgens ons geen kwaad kan! 

Nu is het dus aftellen naar het huwelijk! 

Comments