Kamp 'de brandweer'

by

Het is alweer even geleden dat ik wat postte. Dit voornamelijk door de drukke vakantie. Ik deed een weekje kamp met IDKids. Dit was wel tof om te doen! Het was het thema brandweer. We moesten eigenlijk zelf de ganse kampweek uitdenken, je kreeg wel een draaiboek, maar dit vond ik zelf wat saai dus ik smeet deze helemaal om.

Zo deed ik waterspelletjes, zoals vlammetjes van krijt blussen of tikkertje 'brandweer'. Twee kindjes mochten dan brandweerman zijn, deze kindjes hadden een waterpistool, en de rest van de kindjes waren vlammetjes die moest geblust worden. Dit vonden ze maar al te leuk. Natuurlijk duurde het niet lang of de kindjes hadden het op mij, de juf gemunt. Ik ging er ook geen probleem van maken, het was toch verschrikkelijk warm!

Daarnaast leerde ik ze ook dat vuur gevaarlijk was, maar mochten ze toch experimenteren (onder toezicht, uiteraard). Ze leerden hoe ze een vlammetje konden doven. Dit door middel van een glas, zand, water, blazen, wapperen met een karton.. Ook las ik een verhaaltje, dit gedurende de ganse week, elke dag een stukje. Wat de kinderen leuk vonden was het maken van een smoothie, dit deed ik de laatste dag.

Er kwamen ook wat kleine opdrachten aan bod zoals een puzzelzoektocht, een parcour etc. Je stopt er echt wel wat voorbereiding in, je zoekt opdrachten op voor je leeftijd van de kindjes. Ik had trouwens een groep kindjes van de kleuterklassen. Ik vind dit een hele toffe leeftijd om activiteiten mee te doen. Ze hebben al een eigen willetje, maar luisteren toch wel heel goed. Ook de manieren die ze vinden om iets op te lossen is echt leuk om te zien. 

Maar het grootste toppunt voor de kinderen was dat de brandweer langskwam! De brandweer kwam uitleg geven wat men exact deed als brandweerman, toonde zijn pak en gasmasker die de kinderen heel interessant vonden. Er was ook een pak voor als men een bijennest moest verwijderen. De kinderen van mijn groep overtuigden de brandweer om mij daar in te stoppen, natuurlijk.. Snikheet en in zo een pak!

De brandweerman had nog een verrassing voor de kinderen. Ze mochten elk eens met de brandweerslang blussen. De kinderen genoten ervan. Dat moest ik ook eens proberen, want geef toe, hoe vaak zou ik die kans nog krijgen? 

De week vloog voorbij, maar ik ben weer een ervaring rijker. Ik ben er dan ook heilig van overtuigd dat mijn roeping iets met kinderen is! 

Comments