Start zomervakantie

by

Het voelt toch vreemd het begin van deze zomervakantie. De kindjes zijn eigenlijk nog maar een maand op school en het is al terug vakantie. Jaimie zal school die twee maand in elk geval heel erg missen. Hij had ook een topjuf! In het begin van het schooljaar sprak Jaimie zo goed als niet, de juf heeft haar echt bezig gehouden met Jaimie en nu maakt hij echte volzinnen. Een echte evolutie met in het begin van het schooljaar! Jaimie zat nu in de peuterklas, dus volgend jaar eerste kleuter, mààr met dezelfde juf, daar zal hij vast blij om zijn! En wij natuurlijk ook. 

Waar we wel wat naar afwachten is, wanneer Jace instapt, hij stapt in in de peuterklas als Jaimie in de eerste kleuterklas zit. Ze komen dus nog een halfjaar in dezelfde klas terecht. Onze school werkt met graadsklassen. We zijn dus gewoon enorm benieuwd wat ze gaan doen eenmaal ze samen in klas zitten! Maar zo ver zijn we natuurlijk nog niet. 

Jaimie gaat met kleine broer mee naar de kinderopvang voor de grote vakantie. Dat is iets wat wel goed is volgens ons, het sociale contact dat onderhouden wordt tot het terug school is. Jaimie kent de begeleiders ook. Of ja, dat dachten we, want we kregen vandaag het nieuws dat eentje zwanger is, en dat ze vervangen wordt. Ik moet zeggen we hebben al veel kinderbegeleiders gezien in de kinderopvang! En degene die nu zwanger is, hadden we wel graag en had ook echt een hart voor kinderen, dus spijtig dat ze meteen moet stoppen, maar het beste voor de gezondheid van haar baby'tje. Gelukkig is 'J' er nog, dat is degene die Jaimie ook nog kent. 

We zullen dus zien wat deze zomervakantie brengt in de kinderopvang! 

Normaal gezien kon ik terug opstarten met werken op 3 augustus. Ik telefoneerde en toen kreeg ik terug de ganse uitleg dat het nog niet geheel zeker was wanneer de opstart voorzien was. Dit omwille dat er nog personeel op tijdelijk werkloos stond. Nu stond ik vorige week aan de schoolpoort Jaimie op te wachten. Kwam de directrice van de school naar me toe of ik een minuutje had. Ik dacht ja natuurlijk, er kwam een vacature vrij als kinderbegeleider. Ik zei dat ik er nog even over ging nadenken. Later die dag belde ze me op, om te vragen of ik eens langskwam om het complete aanbod te horen en de werkuren. Het kon volgens mij geen kwaad dus ik ging langs. Na een tweetal gesprekken ben ik ingegaan op het aanbod. Het was makkelijk qua uren vooral omdat ik Jaimie kan meenemen wanneer ik vertrek. Het is echt vlakbij, praktisch om de hoek. 

Dus vanaf september ben ik dan ook terug te vinden op school bij Jaimie! Ik kijk er alvast naar uit! 

Comments